Kiannanniemi

Tervetuloa aktiivilomalle Kiannanniemelle!

Kiannan kelkka- ja kalaetappi tarjoaa upeita mahdollisuuksia lomailla erilaisten aktiviteettien parissa niin sisällä, kuin ulkonakin. Tekemistä löytyy jokaiselle yhdessä ja erikseen. Tule tutustumaan ja suunnittele itse oma aktiivilomasi!

Etapissa on majoituspaikat 50 hengelle ryhmätiloissa sekä kolmessa pienemmässä huoneistoissa.                                                                                                                       Ryhmätiloissa majoittujilla on käytössä yhteinen keittiö, josta löytyy jääkaapit, pakastin suurtalous astianpesukone ja kiertoilmauuni, sekä kaikki muu ruoan valmistukseen tarvittava välineistö ja astiat.                                                                                                                                                WC-tilat ovat käytävällä. Kaikissa asunnoissa on oma vc , tv  300mb  valokuitu ja reitittimet sekä parveke.  Alakerrasta löytyy sauna ja suihkutilat sekä välinevuokraus ja varusteiden kuivatustila. Ruokailu ja aamupala on mahdollista järjestää tarvittaessa.

Asuntojen hinnasto

Asunto 3, noin 80 neliötä (4 huonetta). 6 kerrossänkyä, ei omaa keittiötä. 33€ hlö vrk. tai koko asunto 110€ vrk/viikko 500€

Asunto 2, noin 85 neliötä (3 huonetta +keittiö).  5 kerrossänkyä, 33€ hlö tai koko asunto 120€ vrk/ 500€ viikko.

Asunto 1, noin 35 neliötä (2 huonetta). Toisessa parivuode ja toisessa 1 kerrossänky. 55€ vrk ja viikko 300 €

 

Ryhmätilat ovat entisissä luokkahuoneissa kerrossängyissä, niissä majoittuminen 22vrk / hlö

Sauna petivaatteet ja pyyhkeet kuuluvat hintaan.

Kaikki hinnat sisältävät alv:n  10% , 14% tai 24%

HUOMIO!   Loppusiivouksesta sovitaan erikseen.

20170403_131315

 

20170403_130407

 

Ulkoaktiviteetit

20170403_145217

20170403_144720

Moottorikelkkailu

Majoittujilla on mahdollisuus vuokrata paikan päältä moottorikelkka esim. pilkkireissulle tai kelkkasafarille. Kelkkareitti lähtee pihasta ja sitä pitkin pääsee mm. Hossaan, Suomussalmelle, Martinselkoseen tai vaikkapa Raatteenporttiin. Kelkan voi vuokrata ajovarusteineen itsenäiseen käyttöön, tai osallistua ryhmässä safarille. Tarjoamme myös moottorikelkan käyttö- ja ajo-opastusta yksin tai pienryhmissä.
Mukaan tulee aina Suomussalmen kelkkareittikartta.
Paikanpäällä on polttoainetta asiakkaiden omiin, sekä  vuokrattuihin kelkkoihin.

20170403_155833

Kalastus

Talvella on mahdollisuus pilkkiretkelle 70 km mittaisella kalaisalla Kiantajärvellä. Pilkkimiseen ei tarvita kalastuslupaa. Myös pilkkimiseen tarvittavat välineet on mahdollista vuokrata paikan päältä. Välineisiin sisätyy reppumallinen pilkkijakkara, kaira, kaksi erilaista pilkkivapaa, sohjokauha, puukko, teleskooppi makkaratikku sekä tietysti syötit. Tarjolla on myös pilkki piknikreppu, johon sisältyy eväsleivät ja lämmintä juotavaa termospullossa.

Lisäksi muunlaisiakin kalastuskokemuksia haluavalla on mahdollisuus käydä kokemassa verkkoja tai tutustua koukkupyyntiin paikallisen asukkaan kanssa.

Pilkkireppu tarvikkeineen 10€ vrk / hlö

Piknik pilkkireppu tarvikkeineen 20€ vrk / hlö

20170331_6

 

Lumikenkäily

Aivan pihan tuntumasta lähtee 3 kilometrin mittainen  kenkäilyreitti kauniissa ja monipuolisessa maastossa. Reitti sopii hyvin niin kokeneelle lumikenkäilijälle kuin vasta-alkajallekin. Etapin ympäristössä on myös runsaasti villiä metsämaisemaa, jossa voi harrastaa umpihanki- ja extreme lumikenkäilyä. Laitasaaressa noin 5 kilometrin päässä Kelkka- ja kalaetapista on metsähallituksen autiotupa, jossa voi käydä vaikkapa keittelemässä kahvit kenkäilyretken lomassa. Kiekkiselkää on 20 neliökilometriä, joten pilkillekin pääsee mukavasti lumikenkäillen. Etapin rannassa on kyläläisten ylläpitämä Kianta kota, jossa voi paistella makkaraa ulkoilureissun päätteeksi. Kiannan kelkka- ja kalaetapissa majoittuvat voivat halutessaan vuokrata välineet myös kenkäilyreissulle esim. esihistorialliseen Hossaan värikallioita ihastelemaan. Eväät järjestyy tarvittaessa mukaan.

Lumikengät ja sauvat 10€ vrk / hlö

20170331_4

20170331_115427

Tulossa myös fatbike- pyöriä vuokrattavaksi!!

Sisäaktiviteetit

Etapista löytyy mielekästä tekemistä myös sisätiloissa. Metsästyssimulaattori tarjoaa hyvää harjoitusta niin kokeneille metsästäjille, kuin ainutlaatuisen kokemuksen niillekin, jotka eivät lajia harrasta. Simulaattorissa on upea ja hyvin todentuntuinen grafiikka. Simulaattorissa on useita erilaisia ampumataulu vaihtoehtoja. Voi harjoitella hirvi- tai karhukokeeseen, ampua kiekkoja, peuroja ja vesilintuja. Simulaattorilla on mukava  haastaa itsensä tai ystävät mukaan testaamaan taitojaan. Ilta kuluu hauskasti ampumakilpailun merkeissä isommallakin porukalla. Lopuksi on mahdollista saada itselleen oma tuloste saavutuksistaan.

20170403_4

20170403_7

 

Etapissa on myös biljardipöytä sekä karaokelaitteisto, jonka yli tuhannen  kappaleen joukosta varmasti löytyy jokaiselle mieleisiä kappaleita laulettavaksi . ja jos karaoke saa tanssijalan kutittamaan, niin kylässä on käytettävissä kaksi tilataksia joilla pääsee Suomussalmelle, Kuusamoon tai Rukalle tanssiravintolaan.

Galleriassa  kuvia Kiannan Kelkka- ja kalaetapista. katsele, ota yhteyttä ja tiedustele lisää !!

Kiannanniemi oli talvisodassa jonkin aikaa venäläisten hallussa ja Kiantajärven salmissa, saarissa ja rannoilla käytiin talvisodan verisimpiä taisteluita, joissa vihollinen murskattiin ja pakotettiin perääntymään. Siispä toivomme, että  järvellä liikutaan aina asiallisesti paikallisia asukkaita ja sankarivainajia kunnioittaen.

Tervetuloa viettämään mukavia lomapäiviä Kiannan Kelkka- ja Kalaetappiin Suomussalmelle.

 

 

Saarikylällä 25 km pohjoiseen Kiannanniemeltä on samanlaiset fasiliteetit sekä molemmissa paikoissa on valokuituyhteys& reitittimet asuinhuoneissa.